Izpostavljamo

  • 14.02.2024Turistično društvo Kanal proti zaprtju cementarne

    V naslednjih dneh naj bi Državni zbor na predlog nekaterih gibanj, zlasti EKO Anhovo in Danes, sprejemal zakon o varovanju okolja, s katerim bi tako zaostrili pogoje delovanja cementarne v Anhovem, da bi bila ta prisiljena ugasniti peč. Predvideni zakon naj bi določil pogoje, ki jih danes ne more izpolniti nobena cementarna na svetu. Ne, ker ne bi želela, pač pa zato, ker v svetu še ni razvita takšna tehnologija. Cementarna dosega danes visoke standarde na področju varovanja okolja in sodi med dvajset najbolje urejenih v Evropi. O tem govorijo poročila inšpekcijskih služb, uradni okoljevarstveni presojevalci in seveda tudi strokovnjaki in zaposleni v cementarni.

PISMO

datum: 09.08.2017

kategorija: Izpostavljeno

V celoti objavljamo pismo, :ki je prispelo na Turistično društvo Kanal:

Spoštovani ljubitelji naravne in kulturne dediščine

 

Veseli nas in pozdravljamo vaša prizadevanja, da s ponosom in zagnanostjo nadaljujete tradicijo in razvijate turizem v tej vaši res prelepi soški dolini.

 

Želimo vam, da načrtovane aktivnosti, ki pritegnejo občudovalce iz vseh koncev domovine in tujine, izpeljete tako, kot ste si zastavili. Še več, prepričani smo, da boste pričakovanja presegli. Upamo, da bo tudi naš prispevek obarval kamenček v mozaiku vaše velike zgodbe.

 

Če bo le priložnost, si bomo z največjim veseljem kako od prireditev ogledali, Skoki z mosta Kanal pa že tradicionalno jemljejo dih in žanejo navdušenje in občudovanje tudi v našem koncu.

 

Lepo vas pozdravljamo

                                     Bell d.o.o. Miklavž

                                     Direktor

                                     Branko Lepej

ar©tur