UMRL JE PINO AUBER

datum: 27.11.2018

kategorija: Izpostavljeno

Pino Auber,tržačan, je bil rojen16.3.1938 in umrl 24.11.2018 v Trstu

Pino se je udeleževal skokov v Kanalu od leta 1993 pa vse do leta 2016. Marsikdaj je pripeljal v Kanal še druge dobre skakalce iz Italije. Bil je maskota naših skokov in težko si predstavljamo skoke brez njega. Bil je odličen skakalec, saj je vedno zasedal najvišja mesta v figurativnih skokih in v izvedbi lastovke. Pino je bil tudi umetnik, saj je ustvarjal izredne kipe, ki jih je v Kanalu tudi razstavil v galeriji Rika Debenjaka.

Ob izdaji zbornika TD Kanal ob Soči sta z vnukom zapisala:

> I tufatori Gabrijele e Pino Auber ringraziamo per la grande amicizia, stimo e rispetto che esiste da sempre tra noi, il Comune di Kanal e la sua simpatica gente.<

Prevod: >Skakalca Gabrijele in Pino Auber se zahvaljujeva Občini Kanal in njihovim simpatičnim prebivalcem za prijateljstvo, privrženost in spoštovanje, ki obstaja med nami  od vedno.<

Letošnjih skokov se je zaradi zdravstvenih težav udeležil kot gledalec. Ko smo se z njim srečali po prireditvi je bil ves navdušen nad mladimi skakalci, ki so pokazali izreden napredek. Povedal nam je, da je njegova želja, da se v letu 2019 poslovi od skokov v Kanalu.

Ob praznovanju 60 letnice društva mu je društvo podelilo priznanje za doprinos k razpoznavnosti  in kvaliteti skokov z mosta.

V naših srcih in mislih ostaja Pino kot izreden človek, prijatelj, ljubitelj Kanala in skokov in kar je neštetokrat dokazal odličen skakalec.

Pripravila:

Vanja Cotič 

ar©tur